RENDEZŐ SZERVEZET

MNJK
Magyarországi Német Juhászkutya Klub (MNJK)


A német juhászkutya magyarországi fajtaegyesülete – mint Tenyésztő Szervezet, a WUSV tagja – az anyaországi egyesület, a Verein für Deutsche Schäferhunde (SV) szakmai felügyelete alatt irányítja a fajta hazai tenyésztését, kiképzését és tartását.Tevékenységének elismeréseként tagja a Német Juhászkutya Egyesületek Világszövetségének (WUSV), ennek révén 1995-ben megrendezte a VIII. Német Juhászkutya Világbajnokságot, amelynek általános és szakmai sikere következtében úgy hazai, mint nemzetközi szinten komoly elismerést szerzett a magyar kynológiának.

Az MNJK vezetősége:
Elnök: Truka Ferenc
Alelnök: Vörös Lajos
Ügyvezető: Szegvári Ferenc
Kiképzési főfelügyelő: Mészáros Máté
Tenyésztési főfelügyelő: Gilice Dániel
Vezetőségi tag: Szabóné Gregor Marianna
Vezetőségi póttag: Ördögh István

A Német Juhászkutyáért Alapítvány (ANJA)

A Német Juhászkutyáért Alapítványt a Magyarországi Német Juhászkutya Klub hozta létre Szegvári Ferenc elnök, mint alapító kezdeményezésére. Az alapítvány új vezetősége vállalta azt a feladatot, hogy a klub rendezvényeit és általában a kutyás sportot támogatja. Ezen kívül kiemelt feladatunknak tekintjük a fajta népszerűsítését, és minél több fiatal bevonását a kutyakiképzésbe.

Kiemelt célunk, hogy az alapítvány anyagi erejével hozzájáruljunk a versenyek, vizsgák, tenyészszemlék kiadásaihoz. A klub és az alapítvány nagy feladat, kihívás előtt áll, mikor a 2020-as német juhászkutya világbajnokság szervezési feladatait vállalja a szervező bizottsággal szorosan együttműködve, egymást támogatva. A WUSV megtisztelő felkérésére a világbajnokság előkészítését és lebonyolítását szeretnénk a lehető legmagasabb szakmai színvonalon megoldani, hogy emlékezetes és sikeres nemzetközi rendezvényre emlékezhessünk a jövőben.

Az alapítvány vezetősége:
Tóth András intéző bizottsági elnök
Szabóné Gregor Mariann intéző bizottsági tag
Horváth Miklós intéző bizottsági tag